Satsang i Shiva Puja s Tončijem Gulišijom – 21.02.2023. do 18 do 20h

Pozivamo vas da nam se pridružite na Satsangu (sanskrt – „druženje u znanju“), ritualu Shiva puje i chantingu mantri koji će u našoj shali održati naš dragi učitelj Tonči Gulišija. U druženju drugačijem od naših uobičajenih satova iskusit ćemo dublje jogijske aspekte i prakse. Tonči je riznica jogijskog znanja, ima ogromno iskustvo hodanja duhovnim putem i s nama će podijeliti komadićak svojih uvida i iskustava nakon čega će izvesti Shiva puju o kojoj kaže sljedeće:
„Shiva puja se smatra najpotentnijim i najdubljim ritualom drevne Vedske tradicije. Njegova svrha je dezintegracija svih negativnosti u čovjeku i atmosferi i stvaranje guste vibracije mira i prosperiteta. Svaka duša je opterećena starom nakupljenom karmom, negativnim emocijama i gomilom samskara, mentalnih impresija. Sve te sjemenke su pohranjene duboko u našim tijelima i iz sjene formiraju stanje našeg uma i našu stvarnost. Te sjemenke treba počistiti iz našeg sistema ako želimo dotaknuti mir i unutarnju slobodu. Shiva puja temeljito čisti staru karmu i sve nakupljene negativnosti iz naših tijela, donosi veliku energetsku zaštitu, uklanja loše utjecaje planeta iz osobne astrološke karte i otvara put zdravlju, znanju, prosperitetu i punini života.“
Mantra praksa je najdrevnija jogijska praksa i nalazi se u samoj srži jogijske tradicije, a mi naše druženje završavamo zajedničkim chantanjem stare moćne mantre Om Namah Shivaya.
O Tončiju:
Tonči prakticira jogu od 1995. godine, a podučava je proteklih dvadeset godina. Proveo je dvije godine u Indiji usvajajući jogijsko znanje. Nakon mnogo godina osobne prakse i iskustva podučavanja drugih ljudi osjetio je potrebu da osmisli jedan drugačiji pristup prakticiranju joge, koji je nazvao Mukti Yoga. Mukti je jogijska terapija namijenjena iscjeljenju fizičkog tijela, sa snažnim unutarnjim energetskim aspektom. Prije nekoliko godina Tonči je napisao knjigu „Vatra Slobode“ kroz koju je prenio svoja iskustva hodanja duhovnom stazom.
Od svojih učitelja najviše bi izdvojio Rolfa Naujokata s Goe u Indiji koji mu je prenosio Ashtanga yogu. Bhole Baba iz Rishikesha u Indiji je njegov duhovni učitelj koji mu je prenio znanje o mantrama i drevnim jogijskim ritualima. Svo znanje, prakse i iskustvo Tonči rado prenosi kroz radionice, intenzive, retreatove i online.
Utorak, 21.02.2023. od 18:00 do 20:00
Preporučena donacija: 40 eur / 301 kn
Tko želi doći može se javiti Jurju sms-om na broj: 099 4170 470