O nama

Svijest o zdravom načinu života danas je intenzivnija nego ikad prije. U užurbanom tempu svakodnevnog života sve je teže pronaći malo vremena za sebe, opustiti se i riješiti se stresa. Stres se akumulira u mišićima, previše sjedimo, osjećamo napetost u raznim dijelovima tijela, osobito u leđima. Neprestano smo zatrpani vanjskim podražajima, zvukovima, gužvom, zaboravili smo kakvog je zvuka tišina, više ne osluškujemo svoju unutrašnju glazbu i potrebe tijela. Zaboravili smo da je zdravlje istinsko bogatstvo, a unutrašnji mir sreća.

Joga je drevna vještina koja nam pokazuje put prema zdravlju, opuštanju, pronalaženju unutrašnjeg mira i ravnoteže. Ona se ne bavi samo fizičkim vježbanjem, već i opuštanjem, koncentracijom, pravilnom prehranom i pozitivnim mišljenjem. Joga je način života koji nam pomaže da sačuvamo zdravlje i postignemo unutrašnji mir i zadovoljstvo. Stoga ne čudi da je preživjela tisućljeća, zaživjela u modernom svijetu i postala popularna.

Joga studio „Pozdrav suncu“ otvoren je 2005. Nudimo tečajeve joge za napredne i početne vježbače. U ugodnom prostoru punom svjetla i pozitivne energije radi se u malim grupama.

Imamo dvije dvorane – shale – za vježbanje: manja shala za maksimalno 8 vježbača u Mašićevoj 4 i veća shala za 12 vježbača u Mašićevoj 3a, dvorišna zgrada desno.

Po završetku vježbanja osjećate kako tijelo pulsira novom energijom, mišići su ugodno istegnuti, ali ne osjećate iscrpljenost. Jogom možete otkloniti bolove u leđima, povećati gipkost i snagu tijela, poboljšati koncentraciju, opustiti se i osvježiti um. Vježbanje potiče metabolizam, pomaže tijelu da učinkovitije iskoristi kisik i hranjive tvari, da se riješi stresa i ojača tijelo za borbu protiv bolesti, usporava starenje.

joga pozdrav suncu ucitelji

U joga studiju Pozdrav suncu podučavaju certificirani učitelji joge s bogatim osobnim iskustvom jogičke prakse. Više o svakom pojedinačno pogledajte u rubrici učitelji.

Najveći broj termina odvojen je za tradicionalnu Hatha jogu, za početnike i napredne vježbače, u tradiciji Sivananda Yoga Vedante. Vježba se i tradicionalna Ashtanga joga, te Vinyasa flow joga, ABC joga za početnike, Yin joga, Restorative (obnavljajuća) joga, te Hatha joga 60+ i poseban probram: Bowspring/Sridaiva. Više o raznim stilovima joge i koji stil odabrati pogledajte ovdje.

  • Vježba se u malim grupama, 8- 10 vježbača. To daje mogućnost pažljivog učenja, intenzivnog vježbanja i brzih rezultata.
  • Za vježbanje vam je potrebna udobna odjeća, mali ručnik i prostirka.Vježba se bosih nogu. Preporučljivo je ipak da ponesete nešto toplije odjeće – čarape, gornji dio trenirke ili vestu – za završno duboko opuštanje.
  • Prostirku za vježbanje možete ostaviti u studiju. Ako nemate svoju prostirku, možete ju posuditi u studiju.
  • Preporučljivo je ne jesti dva sata prije vježbanja.
  • Zbog ograničenog broja mjesta, birate svoj fiksni termin i svoju grupu. Kako budete napredovali možete mijenjati grupu i termine.
  • Joga će vas osvježiti i fizički mentalno. Nakon sata joge ne osjećate iscrpljenost, već lakoću i obilje energije.

Raspored i cijene

Saznajte više