Iskustva vježbača

Sonja

Moja „ljubavna“ priča s jogom je počela za vrijeme porodiljskog dopusta. Od tada pa do danas, s malim ljetnim prekidima, 2 puta tjedno,  joga je postala okosnica tjedna, nešto što se ne propušta, ne zato jer se mora nego jer je užitak!

 

Nika

Joga i vježbanje asana može izvana izgledati uvijek isto. No skoro svaki put otkrijem neku „novu“ stranu vježbe, u trenutku kada sam za nju spremna. Joga je nepresušno vrelo uvijek novih varijacija i traži od nas da svaki put obratimo pozornost i damo sve od sebe. Čim savladamo jednu prepreku, pojavi se novi izazov. Po meni, možda je to i najljepše u jogi što je uvijek prepuna novih izazova, samo je pitanje kada ćeš ih vidjeti i savladati. A uz našu prekrasnu učiteljicu joge sigurna sam da ćemo se još dugo dobro zabavljati otkrivajući sve te nove izazove.

 

Zara

Uz Senku koja nikada ne osuđuje i ne kori, uspjela sam se razviti u discipliniranog vježbača. Zahvaljujući njenoj toleranciji i mudrosti nikada se nisam osjećala „zakinutom“ za mnoge asane koje ne mogu napraviti, jer svatko ima svoje limite i nismo svi jednaki. Malo po malo sam počela otkrivati da upornim vježbanjem i ponavljanjem sve više ograničenja nestaje. I tako sam nakon 5 godina uspjela napraviti stoj na glavi, što mi se još prije samo koji tjedan činilo apsolutno nedostižnim (nije još savršen, ali noge su u zraku!). Uz Senkinu pomoć i podršku nisam izgubila nadu, a njezina blizina mi je dala potrebnu sigurnost i hrabrost.

 

Maja (66)

Jednog sunčanog popodneva, u ranu jesen, prolazila sam Mašićevom ulicom i ugledala oglas joga studija Pozdrav Suncu. O jogi nisam ništa posebno znala, osim onih najjednostavnijih informacija i ono što sam čula od drugih – da je to nešto jako dobro za tijelo i dušu. Instinktivno sam utipkala broj telefona u mobitel, nazvala i dogovorila sastanak. Nakon ugodnog razgovora sa Senkom, učiteljicom joge, koja mi je na vrlo jednostavan način objasnila tehnike i učinkovitost vježbanja, disanja i opuštanja, nisam dvojila o tome hoću li krenuti na jogu.

Danas, kad je od tog dana prošlo gotovo 13 godina, a ja zakoračila u treću životnu dobu, u potpunosti sam sigurna da sam učinila najbolji potez. Redovito sam odlazila na vježbanje, a to činim i danas s ostalim polaznicima u jednoj maloj grupi, gdje svi jednako mislimo i osvješćujemo iste želje za dobrim zdravljem i jednostavnijim načinom života, a sve uz stručno i smirujuće vođenje naše učiteljice. I eto, trud se „isplatio“. Moje tijelo i moja duša sreli su se u „mirnoj luci“. Naučila sam disati, a kad dišete – vi ste živi i zahvalni za svaki novi dan u kojem možete ujutro pozdraviti sunce.

 

Irena (32)

Osim općepoznatih pozitivnih učinaka joge koje sam iskusila odmah na početku učenja, vježbanje joge je promijenilo moje viđenje sebe, jer sam shvatila da se granice koje sam sama sebi do tada postavljala mogu prilično pomaknuti. Prvenstveno sam ovo uvidjela s fizičkog aspekta, obzirom sada mogu napraviti određene asane koje sam na početku smatrala fizički neizvedivim i ravnim cirkuskim akrobacijama.Redovitim vježbanjem tijelo se nekako prilagodi i o(t)pusti pa izvedba pojedine naoko nemoguće asane postane moguća prije nego mozak uopće shvati u kojem se položaju tijelo trenutno nalazi.  Iako mi je joga na prvi pogled djelovala kao ograničen skup asana, s vremenom sam shvatila da je uz pomoć istih moguće postići bezgranično mnogo – kako u pogledu poboljšanja fizičkog i zdravstvenog stanja, tako i u pogledu odnosa prema sebi i drugima…

 

Marina (49)

Za mene je joga prvenstveno način opuštanja od svakodnevnog stresa. Prakticiram je tri godine i postala je sastavni dio mog života. Pozitivan učinak joge osjetila sam i na vlastitom tijelu: bolovi u gornjem dijelu leđa potpuno su nestali, a tijelo je postalo gipkije. Unutarnji mir koji sam postigla vježbama disanja kao i  energija kojom se punim nakon svake asane, daju mi poticaja da i dalje nastavim ovim putem.

 

Željana (48)

Zašto vježbam yogu? Zato što se bolje osjećam, zato što su se smanjile moje tegobe s vratnom kralježnicom i zato što sam uvjerena da činim nešto dobro za samu sebe i svoje zdravlje. U ugodnom okruženju i društvu, te pod dobrim i brižnim vodstvom naše voditeljice Senke, vježbanje je užitak. Zahvalna sam prijateljici Zrinki koja me nagovorila da vježbamo zajedno!

 

Svjetlana (22)

Vježbam jogu redovito već 4 godine i mogu reći da mi pomaže u svakodnevnom životu na razne načine, od nošenja s izazovima modernog društva do postizanja veće vitalnosti i fizičke sposobnosti. Joga me privukla zato što je disciplina potpuno drugačija od ostalih, spaja duhovno i fizičko. Sve u jogi ima neko dublje značenje i svaki pokret smisao.  Neprocjenjivo iskustvo je osjećati pomicanje granica svoga tijela i energiju kako se prožima svakom stanicom. Zbog mira i ljubavi koju doživljavam nakon vježbanja, osjećam se spojena sa svijetom i u dubljem kontaktu sa svojom okolinom. Naravno, ne osjećam se ovako nakon svakog vježbanja, ali upravo su ti trenuci oni koji me vraćaju jogi i tjeraju naprijed. Preporučam svakome da iskuša blagodati joge. Iznenadit ćete se koliko toga je vaše tijelo u stanju postići, a da to ni sami ne znate.

 

Barbara (26)

Joga za razliku od nekih drugih fizičkih aktivnosti zahtjeva smirenost i disciplinu. Ispočetka mi se učinilo dosadnim držati tijelo mirno u nekom položaju. No Senka nam stalno skreće pozornost na disanje. Kad sam shvatila da se prava akcija događa unutra, u tijelu, osjetila kretanje energije dok je tijelo izvana mirno, otkrila sam potpuno novu dimenziju joge. Možda mi je ponekad teško krenuti na sat, no na kraju sata uvijek sam sretna i zahvalna. Taj jedinstveni osjećaj svježine, zdravlja i vitalnosti moguće je osjetiti samo nakon joge. Joga je postala način života i vjerujem da nikad neću prestati vježbati.

Raspored i cijene

Saznajte više

Zašto vježbati jogu?

Saznajte više