Učitelji

  Senka Ljubić (Narayani) je certificirana stručna učiteljica joge, po sustavu Yoga  Alliance-a  E-RYT500.  Svoj je učiteljski put počela školovanjem na Sivananda Yoga Vedanta  Academy koje stavlja težište na tradicionalnu Hatha yogu.  2004. je stekla certifikat Yoga siromani – RYT200.  Jogu podučava od 2005.  Školovanje nastavlja kontinuirano u drugim stilovima joge,  u vinyasa flow yogi kod Nine Vukas, te ashtanga jogi, te stječe certifikat E-RYT 500. Svoje znanje joge unapređuje i uči od brojnih učitelja, posebno Javiera Castra, Desi Springer, Johna Frienda.  A tu su i radionice s majstorima joge poput Davida Swensona, Marka i Joanne Darby, Meghan Currie…. Od 2014. istražuje i prakticira novi stil joge BOWSPRING – SRIDAIVA , koju počinje podučavati u 2015. Svoja osobna iskustva u vježbanju i meditaciji  nastoji s veseljem i nesebično podijeliti s vježbačima. Senka je i certificirani astrolog, NLP Master i Wingwave coach.

Fotka uz Bio J popravljena Juraj je predani vježbač Ashtanga yoge. S yogom se upoznaje vrlo rano u životu, a duboko u praksu ulazi kroz Mysore stil Ashtanga yoge koji mu potpuno mijenja život i u kojem se pronalazi. Pod vodstvom svojih učitelja, Toma Richtera i Sandre D. Bianco, razvija svakodnevnu praksu asana i pranayame, a želja za produbljivanjem znanja ga navodi da upiše obuku za yoga učitelje u Gaiayoga školi & shali koju uspješno završava. Nastavlja se educirati kroz naprednu 500 satnu obuku za učitelje u čijoj je, trenutno, završnoj fazi. Osim obuke za učitelje, praksu mu dodatno obogaćuje i iskustvo s brojnih radionica vrhunskih Ashtanga učitelja kao što su Mark & Joanne Darby, Laruga Glaser, David Williams, Paul Dallaghan i drugi. Juraj podučava iz vlastitog iskustva, a osim Mysore i vođenih Ashtanga satova posebno uživa u radu s početnicima.

Uz yogu, Juraj se bavi i Thai masažom u kojoj je cjelokupna filozofija yoge vrlo prisutna i koja mu daje mogućnost za dodatnim proučavanjem ljudskog tijela. U slobodno vrijeme puno kuha, čita, svira bubnjeve i žonglira.

Maja

Maja  (TT 200) od malih nogu, preko baletnih satova pa do kasnijeg otkrivanja joge uživa u  blagodatima koje pokret donosi tijelu. U Vinyasa stilu joge pronalazi sličnost s plesom i  neprekidnim pokretom, te otkriva mogućnosti razvoja tijela i duha. Taj stil joge ju još  uvijek najviše privlači i nadahnjuje. Završila je certificiranu 200-satnu obuku za međunarodnog učitelja dinamičnih stilova joge u siječnju 2015. u Gaia yoga školi sa  Sandrom D.Bianco i Tomom Richterom, gdje se   u većoj mjeri posvetila Ashtanga jogi.  Njena osobna praksa u različitim stilovima joge daje joj iskustvo s kojim danas pristupa  podučavanju.

 

Fotka uz Bio M (S.Kaštelan)Marina je certificirana učiteljica joge (YAI, TT200, Gaia yoga škola&shala) koja aktivno i svakodnevno podučava dinamične satove joge inspirirane i bazirane na Ashtanga tradiciji. Razumijevanje tijela i pokreta i iskustvo u radu s njim utječe na njezin stil podučavanja koji je istodobno siguran, baziran na poravnanju tijela i pun detaljnih uputa. Možda najviše uživa u radu s početnicima a ponajviše voli Mysore stil vježbanja kojeg uz praksu pranayame i sama svakodnevno prakticira pod vodstvom svojih učitelja. Svoju praksu, iskustvo i osobni put obogaćuje edukacijama s brojnim vrhunskim učiteljima Ashtanga joge. Trenutno pohađa naprednu obuku za učitelje joge (TT500, YAI). Marina je također i certificirani učitelj joge za djecu – Kids & Yoga TT (YAI), praktičar Transcendentalne meditacije (TM) i  P.E.M. –a (Paris Energy Metod), vrlo jednostavne, ali nevjerojatno učinkovite discipline osobnog razvoja, sastavljene od različitih energetskih tehnika koje donose ravnotežu na fizičkoj, emocionalnoj, mentalnoj i duhovnoj razini. U privatnom životu, ova zaljubljenica u čokoladu i štovateljica Sunca, znatiželjni je fotograf i putnik, izrađuje aromakozmetiku, proučava aromaterapiju i ayurvedu, studirala je filozofiju i turkologiju te novinarstvo.

Shanti mantra

Om sahanaavavatu,
Sahanau bhunaktu
Saha viryam karavaavahai
Tejasvi naavadhi tamastu
Ma vidvisavahai
Om shanti, shanti, shanti
Om, mir, mir, mir

Mantra mira (za učenika i učitelja)

Om, neka oboje budemo zaštićeni
neka oboje budemo okrijepljeni
da radimo zajedno s veseljem
da u našem zajedničkom učenju
doživimo prosvjetljenje
neka među nama nema nikakvih prepreka