Što je Restorative – obnavljajuća joga

Obavljajuća joga namijenjena je početnicima koji žele nešto polaganiji tempo vježbanja, vježbačima koji imaju neke blaže tegobe s kralježnicom, kukovima, zglobovima, te iskusnim vježbačima koji vježbanje nekog od dinamičnijih stilova joge žele upotpuniti i uravnotežiti mirnijom praksom.
Naš sat obnavljajuće joge počinje osvješćivanjem tijela i disanjem. Tijelo se priprema za asane izvođenjem pozdrava mjesecu ili jednostavnijim verzijama pozdrava suncu. Za razliku od hatha yoge, ABC yoge ili još dinamičnijih vinyasa yoga i ashtanga yoga satova, obnavljajuća joga stavlja naglasak na asane koje se izvode na podu, u sjedećem ili ležećem položaju, te s pri tome koriste jogički rekviziti koji vam mogu olakšati položaj: dekice, ciglice i trake. Svaki se položaj zadržava nešto duže, a izvode se sve vrste jogičkih položaja, pretkloni naprijed, pregibi otraga, uvijanja kralježnice, inverzije. Obnavljajuća joga, kao i ostali stilovi balansira energiju lijeve i desne strane tijela, uskađuje um, dah i tijelo, balansira hormone, te donosi duboko opuštanje. Sat završava dubokim vođenim opuštanjem.

Obnavljajuću jogu možete vježbati u terminu UTORAK – ČETVRTAK u 19:30 – 20:45 h, u našem manjem prostoru, Mašićeva 4, a sat vodi Marina.

Namaste!
Senka