ŠTO JE BOWSPRING?

Joga stalno evoluira i prilagođava se načinu života suvremenih ljudi, a da pri tome ostaje duboko ukorijenjena u tradiciju. Poznavanje anatomije, myofascia i otkrića o energiji tijela oblikovala su novi stil vježbanja – BOWSPRING (SRIDAIVA).

Ovaj stil su prije par godina počeli razvijati Desi Springer i John Friend, stil koji ubrzano osvaja svijet, a sad ga možete vježbati i u Zagrebu! To je sustav vježbanja tijela i uma s naglaskom prirodne zakrivljenosti kralježnice, te specifično postavljenim glavnim dijelovima tijela što uključuje stopala i dlanove, gornji dio leđa, gluteuse i vrat.

To rezultira drugačijim osnovnim položajem tijela koji se zove BOWSPRING. Joga asane su iste ali se izvode s drugačijom osnovnom posturom tijela što rezultira novom sviješću o tijelu, većom lakoćom i snažnijim untrašnjim energetskim strujanjima, dok smo istovremeno čvrsto ukorijenjeni i snažni.

Bowspring praksa između ostalog cilja na nesvjesne posturalne obrasce koje smo stvorili kako bismo se zaštitili. Čistimo ne samo fizičko tijelo, već i stare psiho-emotivne obrasce koji su duboko ukorijenjeni čak i u našu staničnu memoriju.

Zvuči komplicirano? Zapravo je vrlo prirodno, jednostavno i očaravajuće. Bowspring (Sridaivu) možete vježbati svakog prvog petka u mjesecu u 20:15 h sa Senkom koja se prije tri godine zaljubila u Sridaivu, te strastveno vježba, uči i želi podijeliti svoja iskustva.

Dođite probati, Bowspring mogu vježbati početnici, trudnice, nema dobnih ograničenja. (Hvala Sandri D. Bianco koja je snimila ovu predivnu fotku u Malagi 2014. kad smo zajedno bile na našoj prvoj radionici sa Desi i Johnom.)

Pheoniy rising Malaga Senka