VIDEO vježbajte s nama BOWSPRING

Vježbajte s nama – emisija i prilog objavljen na HRT 1 - Kliknite ovdje:  Bowspring

Svim novim stvarima treba vremena da zažive. Bowspring sam prvi puta isprobala 2013., a od tada sam tražila svaku priliku da učim. Imala sam sreće što su Desi i John svake godine u Europi, pa sam odvježbala s tvorcima i učiteljima ovog evoluiranog stila joge već puno sati.

U Sridaivi – što je naziv stila, a Bowspring je naziv osnovnog položaja – sam otkrila nevjerojatnu slobodu tijela. Možda se na prvi pogled na čini tako, ali sporo i vrlo osvješteno izvođenja asana, koje uz bowspring izgledaju ponešto drugačije, vrlo intenzivno pokreće energetske tokove tijela. Otvaranjem prednjeg dijela tijela osjećamo još intenzivnije energiju svog srca, pa nije ni čudo da Desi i John često naglašavaju “radiant heart” ili blistavo srce, pojam koji odlično opisuje osjećaj koji vas prožima dok vježbate.

Sve nove stvari su izazov, pa dugogodišnji praktikanti ostalih stilova joge mogu osjećati otpor ili čuđenje. No to traje do onog trenutka dok ne počnete vježbati, dok se ne prepustite i doživite novu vrstu “buđenja” – u novu svjesnost!

Što možete očekivati vježbanjem Sridaive – bowspringa: Energetsko čišćenje starih psiho-emotivnih obrazaca koji se odražavaju i na držanju tijela / širenje svijesnosti o tijelu, o dahu, o sebi – još intenzivnije nego u drugim stilovima upravo zato što se izvodi polako / povećava osjetilni senzibilitet / aktivira i jača mišićne ovojnice / razvija dobru ukorjenjenost tijela i snagu s jedne strane, te lakoću i radost s druge strane / bowspring traži od nas da budemo hrabri, da razvijamo strpljenje u procesu buđenja, da prihvatimo sebe!

Uz bowspring možete rekalibrirati duboke obrasce tijela i uma i pročistiti se na svim razinama: tjelesnoj, emotivnoj i duhovnoj.

Sridaivu – bowspring možete vježbati PETKOM u 18:30 h.

Pogledajte našu prezentaciju Sridaiva – bowspring joge koju smo snimili za HRT1:

Kliknite ovdje da vidite kako to izgleda:  Bowspring

Namaste Senka