Astrologija

POSJETITE NOVU ASTRO STRANICU NA  www.astropozdravsuncu.com.hr
Od 26.11.2013. pokrenula sam novu web stranicu koja je posvećena isključivo astrologiji. Raznoliki sadržaji za sve dobronamjerne ljubitelje astrologije, puno astro priča o ljudima, ljubavnim parovima, aktualnim planetarnim kretanjima….

Astrologija je poput joge drevna disciplina. Ljudi su odavno počeli promatrati nebo, u pokušaju da objasne svijet oko sebe i lakše izađu na kraj sa svim njegovim izazovima. U kretanju planeta, njihovim međusobnim odnosima, očitavali su ritam promjene, ritam prirode, ritam života. Astrologija počiva na ideji da je život na zemlji simbolički povezan s kretanjem planeta. Astrologija je projekcija našeg kolektivnog uma, naših želja, nada, strahova i neizvjesnosti na svemir. Njen jezik je jezik simbola. Oni opisuju iskustva ljudskog postojanja, stalnu promjenu koja nas nosi svojim plimama i osekama.

Astrologija se kroz povijest mijenjala, kao i njena uloga u društvu. Od nekad cijenjene discipline koja se smatrala prirodnom znanošću, a koja je stajala uz bok matematici, geometriji ili medicini, u današnjem svijetu postala je neželjeni otpadnik svoje znanstvene braće i sestara. Danas se dobronamjerno smatra pučkom zabavom, no ima i svojih ljutih protivnika koji ju pokušavaju prikazati praznovjernom, štetnom ili opasnom.

Sami stvaramo svoju budućnost

Astrologija je čudesna disciplina koja zahtjeva golemo znanje. Ne samo poznavanje astroloških simbola i tehnika, već i poznavanje samog života. Njen cilj nisu predviđanja, puke prognoze o tome što bi nam se sutra trebalo dogoditi. Sutra će se dogoditi ono za što smo postavili temelje danas, u sadašnjem trenutku. Mi, naši planovi, naše ideje i energija koju u njih ulažemo donijeti će rezultate. Mi sami krojimo svoj život, no ne živimo u zrakopraznom prostoru, izolirani od svijeta oko sebe. U stalnoj smo interakciji s drugima, s društvom, s prirodom i njenim ritmovima. Naši će planovi stoga ponekad biti uspješni jer će biti usklađeni s energijom čitavog trenutka. Sigurno vam neće pasti na pamet da na hladan zimski dan zatrpan snijegom iznesete ležaljku i sunčate se u kupaćem kostimu. Posljedica toga mogu biti ozebline i prehlada. U složenim okolnostima života ponekad ne prepoznajemo energetske tokove, ne prepoznajemo kakvo je vani vrijeme. Ponekad nam simbolički govoreći nije jasno da bismo svoju namjeru da se sunčamo trebali odgoditi za nekoliko mjeseci i pričekati ljetne topline.

Kako astrologija može pomoći

Astrologija sa svojim simbolima i tehnikama može nam pomoći da se bolje uskladimo s ritmom života, s energetskim tokovima koji će nas ponekad punom brzinom ponijeti prema željenom cilju, a ako ih ne prepoznajemo mogu nas nasukati na nepoznate obale. Astrologija je dragocjena pomoć u prepoznavanju onoga što je važno u životu kako biste lakše izabrali, usmjerili i tempirali svoje aktivnosti. Uz njene simbole možete produbiti znanje o svojoj najdubljoj motivaciji, o svojim osjećajima i talentima.

Učitelj

Astrologiju sam učila kod Noela Tyla, velikodušnog čovjeka topla srca, golemog životnog iskustva i još većeg astrološkog znanja. Autor mnogih knjiga, obogatio je suvremenu astrologiju novim znanjima i tehnikama. Njegov način promišljanja i primjene astrologije pomogao mi je da sazrijem kao astrolog. Kao njegova učenica naučila sam razmišljati kreativno, povezujući astrološku simboliku i tehnike sa stvarnim životom. Stekla sam sigurnost u sebe i svoje znanje. Uvijek ga nastojim primjenjivati mudro, suosjećajno, točno i odgovorno.

Cilj

U astrološkoj zajednici djelujem već dugo, pa su mnogima poznata moja predavanja u Udruzi astrologa Hrvatske, tekstovi u Merkuru, Astro magazinu, Sensi. Prevela sam nekoliko astroloških knjiga, vodila radionice, seminare i konzultacije. Svojim znanjem i načinom na koji prezentiram astrologiju želim vratiti ugled toj čudesnoj disciplini. Želim pokazati da astrologija nije praznovjerica, ni šarlatanstvo, ni puka zabava, već ozbiljna i zahtjevna znanost koju treba dobro poznavati da biste s njom radili i sebe prozvali astrologom. Drago mi je kad imam prilike prezentirati njene mogućnosti u otkrivanju životnih ritmova i potencijala.

[Svoje čitatelje, slušatelje i klijente nastojim ohrabriti da prepoznaju vlastite vještine i vlastitu snagu, da prepoznaju život kao stalni tijek energije s kojom treba hrabro zaplivati. Astrologija može pomoći u određivanju smjera, u odabiru pravog trenutka. Ona otvara vrata u nove spoznaje o sebi i vlastitom životnom putu.

U rubrici Iz medija potražite moje popularne tekstove o astrologiji. Ako želite malo stručnije tekstove potražite ih na adresi  www.uah.hr  gdje blogam već neko vrijeme.

Senka Ljubić - www.uah.hr

 


 

Astro konzultacije

NATALNI HOROSKOP

Svaka osoba je jedinstvena i neponovljiva. Sva ljepota osobnosti, njeni potencijali, snaga i slabosti simbolički su izraženi položajem planeta i osjetljivih točaka poput podznaka ili zenita.

Tumačenje natalnog horoskopa pomaže vam u prepoznavanju temeljnih energija koje prožimaju vaš život.  Simboli opisuju vašu osnovnu životnu motivaciju, vaše talente, osjećaje. Ako radite na sebi i razvijate znanje i svijest o svojoj životnoj svrsi, o svojim potencijalima, astrologija će biti dragocjeni alat koji će vas odvesti korak bliže dubljem poznavanju sebe, korak bliže ispunjenom životu.

Tumačenje natalnog horoskopa se radi u obliku konzultacije, razgovora. Natalni horoskop simbolizira energije koje vam stoje na raspolaganju. On opisuje puno onoga što vi već jeste no i sve ono što biste mogli biti!

Vaši stvarni životni uvjeti, utjecaji obitelji i društva u velikoj mjeri utječu na vaš razvoj. Neke ste svoje potencijale nesmetano razvijali, u nečemu ste bili sputani. Cilj konzultacije, razgovora klijenta i astrologa je ustanoviti vašu cjelokupnu stvarnost, otkriti vanjske čimbenike koji su  oblikovali vaše temeljne energije.

Astrolog zna koje vam pitanja mora postaviti, koje teme predstavljaju važnu ili osjetljivu točku vašeg života. No vi sami najbolje znate kakvi su vaši planovi za budućnost, čemu se nadate, što želite ostvariti, čega se želite riješiti. U aktivnoj konzultaciji dobit ćete potrebne informacije koje će vam pomoći da usmjerite svoju energiju u ostvarive ciljeve, da razvijate svoje talente i osobine, da otkrijete one koje postoje u vama, ali su se uspavale. Važna informacija koju ćete dobiti su vremenski okviri, razdoblja u kojima djeluju određene energije koje podržavaju ili koče vaše planove.

Nakon konzultacije možete svoj natalni horoskop dobiti i u pismenom obliku.

 GODIŠNJI HOROSKOP

Ništa u svemiru nije statično, sve se neprestano mijenja. Vaš natalni horoskop koji zapravo opisuje kvalitetu trenutka u kojem ste se rodili, isto tako raste i mijenja se zajedno s vama. Pomoću astroloških tehnika poput tranzita, progresija i solarnih lukova uhvatite ritam svog života!

Astrologija vam pomaže da prepoznate razdoblja rasta ili stagnacije, da znate kad dolazi plima, a kad oseka. Ako donosite neke važne životne odluke, ako pažljivo planirate svoj životni put, astrologija vam pomaže da prepoznate i odaberete pravi trenutak. Godišnji horoskop je plan koji vam omogućava lakše snalaženje u vremenu pred vama.

Poznavanje povoljnih razdoblja je poput vremenske prognoze. Kao što ujutro gledate kroz prozor i provjeravate kakvo je vani vrijeme, godišnji horoskop su odškrinuta vrata kroz koja ćete baciti pogled na budućnost. Ne morate se osjećati kao žrtva vanjskih zbivanja bez imalo kontrole. Poznavanje kvalitete vremena koje dolazi povećava vašu mogućnost izbora.

USPOREDNI HOROSKOP

Odnosi s drugim ljudima jedna su od najvažnijih stvari u našem životu. Bilo da se radi o ljubavnoj ili poslovnoj vezi, o prijateljstvu ili odnosu s djecom ili roditeljima, astrološka analiza otkriva sve zajedničke točke kao i osjetljive i problematične teme.

Usporedni horoskop daje vam dodatno razumijevanje dinamike odnosa, čime možete svoje veze učiniti kvalitetnijima, a možda se poštedjeti razočaranja i boli.

  • Usporedni horoskop partnera u ljubavnoj vezi produbit će razumijevanje motivacijskih potreba partnera, ciljeva, načina komunikacije. Usporedni horoskop daje vam dublji uvid u dinamiku odnosa koji vodi razumijevanju, poštovanju i pronalaženju zajedničkog rješenja.
  • Provjerite kakav je partner s kojim želite ući u zajednički posao. Da li se vaše motivacije mogu uskladiti i dovesti do uspjeha?
  • Poslodavac ste koji zapošljava novu osobu na važnom radnom mjestu? Provjerite da li osoba koju ste odabrali može ispuniti vaša očekivanja.
  • Imate li problema u komunikaciji s djetetom? Trudite se, a odnosi su napeti? Usporedni horoskop otkriva vaše specifične načine opažanja stvarnosti, različite načine komunikacije i temeljne potrebe. Uz nove informacije lakše ćete naći zajedničku točku koja će vas voditi u kvalitetniji odnos.

[Ostali programi uključuju astro kartografiju, osobni poslovni profil kako biste lakše odabrali idealno zanimanje,  ostale specijalizirane analize. 

Astro  edukacija

Pozdrav suncu“ nudi edukacijske programe iz astrologije:

  • Program za početnike uvodi vas u čudesni svijet simbola, mitova, vječnih ritmova prirode, astrologije kao vještine koja vas vodi putem samospoznaje, dubokog razumijevanja svijeta oko vas i svoje prave uloge u njemu.
  • Program za entuzijaste omogućava hobby astrolozima s predznanjem da sistematiziraju i prodube prethodno stečeno znanje. U dinamičnim radionicama uz mnoštvo primjera horoskopa poznatih osoba, učite astrologiju i na vlastitom horoskopu i pritom se dobro zabavite.
  • Program za astrologe praktičare pruža vrhunsku edukaciju za sve one koji se žele baviti radom s klijentima. Uz iscrpno astrološko znanje naučite kako učinkovito voditi konzultacije i pružiti klijentima duboko razumijevanje vlastitih mogućnosti razvoja, pomoći im da uhvate ritam vlastitog života.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.